Glasservice Noord-Limburg Referenties Glasservice Noord-Limburg Referenties

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas bezit bepaalde eigenschappen die het gevaar voor ongevallen en inbraken als gevolg van inslagen, vervorming te verminderen. Er zijn verschillende types veiligheidsglas: gelaagd glas, gehard glas, gewapend glas en kogelwerende beglazing. Het gelaagd glas bestaat uit twee of meerdere glasplaten die over hun hele oppervlakte aan elkaar worden verbonden met één of meerdere speciale PVB-folies. Deze folies hebben een hechtende functie, waardoor het glas, bij breuk, gedurende langere tijd aan elkaar blijft hangen. Hierdoor heeft het glas een veiligheidsfunctie (het risico op verwondingen door rondvliegende glasscherven wordt beperkt) en een inbraakwerende functie (de raamopening blijft gedurende langere tijd afgesloten). Een aantal types gelaagd glas zijn ook te verkrijgen met een gekleurde folie. Gewapend glas is een gegoten figuurglas met draadbewapening en een ondoorzichtig karakter. Dravel is een gewapend glas dat doorzichtig is. Het metaalraster dat erin verwerkt is, verstevigt het glas en garandeert de veiligheid. Het ingelegde draadraster houdt de glasscherven in geval van breuk bijeen.

 

Gehard glas kan ook een veel grotere temperatuursschok weerstaan en wordt veel toegepast in de nabijheid van warmtebronnen zoals kachels of radiatoren. Bij gehard glas dat in gevels wordt toegepast kan de kans op thermische breuk door zoninstraling vergroot worden. Door de Heat Soak Test wordt de kans op breuk verkleind: na harding wordt het glas in een oven geplaatst, waar het wordt onderworpen aan een vastgestelde verhittingscyclus, teneinde eventuele kritische insluitingen tot een voortijdige breuk van de glaseenheid te doen leiden Veiligheidsbeglazing omvat ook kogelwerende beglazing die bescherming biedt tegen gewapende overvallen en terroristische acties. Ze worden gebruikt voor loketten in banken en postkantoren, hoofdkantoren in internationale ondernemingen, luchthavens en overal waar gewapende overvallen of terroristische acties een reëel gevaar vormen.
Productoverzicht
Untitled Document

Referenties

01 Martinas Merchtem02 De Kraker Turnhout03 Melrose Gardens Antwerpen04 Kasa Maasiek05 Bibliotheek Haacht06 Kasa Maasiek

Contact

Glasservice Noord-Limburg

Lillerbaan 148
3950 Kaulille
België

info@gnl-glasservice.eu
Tel: +32(0)11 44 18 15
Fax: +32(0)11 44 18 16
BTW: BE 0441.968.820